Το παραδοσιακό αυτό ψαροχώρι με το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στις Κυκλάδες βρίσκεται στις βόρειες ακτές της Πάρου με κέντρο της ένα από τα πιο γραφικά λιμανάκια πλημμυρισμένο με ψαροκάικα.

Εδώ ο επισκέπτης θα βρει, ποικίλα καταστήματα καθώς και μπαράκια, έντονη νυχτερινή ζωή, εστιατόρια καφενεία και ουζερί. Το εσωτερικό της Νάουσας διαμορφώνεται από στενά δρομάκια, ασπρισμένα σύμφωνα με το παραδοσιακό κυκλαδίτικο στυλ που διατηρούν έναν παραδοσιακό χαρακτήρα, και γύρω εκτείνονται υπέροχες παραλίες (Πιπέρι, Μοναστήρι, Κολυμπήθρες, Σάντα Μαρία, Λάγγερη). Για όσους ενδιαφέρονται η Νάουσα έχει να επιδείξει αξιόλογα μνημεία αρχαιότητας: αρχαίους οικισμούς (λόφος Κουκουναριών), πρωτοκυκλαδικό νεκροταφείο (Πλαστήρα) και το βενετσιάνικο κάστρο οχυρό της βόρειας πλευράς του λιμανιού.

Επίσης, γύρω από τη Νάουσα υπάρχουν έξι μοναστήρια όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει περίτεχνα τέμπλα, τοιχογραφίες και πρωτότυπα αρχιτεκτονικά στυλ. (μοναστήρι της Λογγοβάρδας, Άη-Γιάννης ο Δέτης, Μητροπολιτικός ναός της κοίμησης της Θεοτόκου, μονή Αγίου Αθανασίου, μεσαιωνική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου).